Jecaji majke parali nebo

U Cazinu ispred džamije Brezova kosa danas je klanjana dženaza i obavljen ukop ubijenoj djeci, sedmogodišnjem Ahmiru, petogodišnjoj Neili i dvogodišnjem Ajlanu.

Na dženazi koja je klanjana danas nakon podne-namaza bilo je prisutno nekoliko hiljada ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine.

Vlasti u USK su proglasile Dan žalosti zbog stravičnog ubistva troje maloljetne djece u četvrtak u bihaćkom naselju Mali Lug.

Muk i tišina su vladali među okupljenima, dok se nisu pojavila kola koja su prevozila kovčege sa malim tijelima. Plač i jauci porodice i bliže rodbine, majke, koja je plakala i dozivala svoju djecu parale su nebo. Prisutno je bilo i vozilo Hitne pomoći, a ljekari su intervenisali u više navrata jer je majci, ali i dedi ubijene djece pozlilo.

Hodža ispred kuće nije puno govorio, jer, kako kaže, porodica ga je to zamolila.

Podsjećamo, stravično trostruko ubistvo, koje je potreslo cijelu bh., ali i javnost u regiji, desilo se u četvrtak oko 17 sati, kada je policiji prijavljeno da je 37-godišnjak u porodičnoj kući usmrtio svoje troje maloljetne djece, a potom izvršio samoubistvo. Dolaskom na mjesto tragedije policajci su zatekli četiri tijela.

Inače, jučer je ukopan 37-godišnji Cazinjanin Admir Sović. Na dženazi su bili njegovi najbliži članovi porodice, među njima i dvije sestre, brat i majka Rahmana. Dženaza Admiru Soviću jučer je prošla u tišini, jer je efendija koji je klanjao zamolio da se svi tih nekoliko minuta suzdrže komentara.

Hayat
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments