Jedan dan pozitivna, sljedeći negativna? Otišla na testiranje da izbjegne samoizolaciju pa ostala u šoku

Društvenim mrežama širi se priča o bračnom paru koji je došao iz Njemačke i otišao na testiranje kako ne bi morali biti u samoizolaciji. Ono što se dogodilo, iznenadilo je sve.

Priča o bračnom paru koji je došao iz Njemačke i otišao na testiranje da ne mora u samoizolaciju, proširila se društvenim mrežama.

Naime, kako piše njihova kćer, platili su test 501,49 kuna, na testiranje čekali na hladnoći tri sata u Infektivnoj klinici Fran Mihaljević, a onda je uslijedilo iznenađenje.

Problem s rezultatom testiranja - 3
Problem s rezultatom testiranja – 2 (Foto: Pixsell/Zeljko Lukunic,Facebook)

Žena je dobila pozitivan test na koronu. Kćer ju je nagovorila da unutar 24 sata plati još jedno testiranje. Ovaj puta nalaz je bio – negativan.

Problem s rezultatom testiranja - 3
Problem s rezultatom testiranja – 1 (Foto: Pixsell/Zeljko Lukunic,Facebook)

Sve se proširilo društvenim mrežama, a u statusu kćer navodi da “brojke nisu onakve kakve se prikazuju”.

Njezin status i fotografije nalaza prenosimo u cijelosti uz dozvolu.

“Nakon dolaska roditelja iz Njemačke na granici im je rečeno kako moraju 10 dana u samoizolaciju ili naravno na svoju ruku napraviti test koji plate ni više ni manje nego 501,49 kn.

Dana 12.12.2020 oboje su otišli na testiranje u bolnicu Fran Mihaljević, čekali više od tri sata na hladnoći da bi na kraju mama dobila pozitivan test na koronu bez ikakvih simptoma. Zašto ovo pišem?

Zato što nije postojala mogućnost zaraze jer nije bila u dodiru s ljudima i svake sekunde nosila masku ako bi bila na nekoj maloj udaljenosti s nekom osobom. Ovdje se sad dovodi pitanje posla na koji oni sljedeći tjedan moraju ići, a zbog takvog testa im je onemogućeno i postoji strah od otkaza i slično.

Na moj nagovor da izdvoji opet istu svotu novaca i 13.12. opet ode na testiranje, pristala je i otišla. Razlika u testiranju nije ni 24 sata. Nalaz koji smo dobili dana 13.12.2020 je negativan što se vidi u priloženom. Ovo neka vam bude primjer da brojke nisu onakve kakve vam se prikazuju”, napisala je na Facebooku.

Objašnjenje o ovom događaju zatražili smo od Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu, njihov odgovor objavit ćemo čim ga dobijemo prenosi Dnevnik.hr

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79