Jedan most saniraju, drugi grade

Na području Gračanice u toku su radovi na premoštavanju rijeke Spreče na dvije lokacije. Do 5. novembra trebalo bi da se završe radovi na rekonstrukciji mosta Orahovica- Petrovo, koji je oštećen u ratu. Na ovim poslovima angažirana je kompanija „Plosko beton“ iz Doboja.

Radi se na učvršćenju nosivosti mosta, ali i njegovom proširenju, pa će, kako ističe načelnik Petrova Ozren Petković, korito rijeke Spreče biti šire za deset metara, čime će se ublažiti poplave na ovom dijelu Sprečkog polja.

Za ove radove trebat će 87.516 maraka. Kompanija „Širbegović“ iz Gračanice donirala je nosive armirano-betonske grede – kaže Petković.

Saobraćaj na ovoj dionici je potpuno obustavljen.

Desetak metara uzvorno, na Spreči se gradi novi most, koji će spojiti Miričinu u FBiH i Porječinu u RS. Na radovima je angažirana firma „Beton“ iz Bosanske Gradiške. Gradnja mosta će koštati oko 250.000 KM, a 15 posto sredstava osigurat će Grad Gračanica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79