Jedan od najbogatijih ljudi u BiH gradi novi tržni centar, zaposlit će još 70 ljudi

Općina Banovići izdala je rješenje za izvođenje radova na izgradnji poslovnog objekta kompanije „Bingo“ d.o.o. Tuzla, čime je ozvaničen početak izgradnje najvećeg tržnog centra u Banovićima.

Ovo odobrenje je predstavnicima trgovinskog lanca „Bingo“ iz Tuzle uručio općinski načelnik Banovića Bego Gutić.

Ovo je treći objekat kompanije „Bingo“ koji se gradi u Banovići i bit će najveći do sada tržni centar u ovom gradu. U okviru tržnog centra bit će potrebna i nova radna snaga, a prema riječima investitora zaposlit će se od 50 do 70 osoba.

“Kompanija poput Binga za Banoviće znači puno jer to prije svega znači novo zapošljavanje ali i bolji i brži budući investicijski razvoj naše općine – kazao je pomoćnik Općinskog načelnika Amir Mrkonjić i naglasio da će Općina nastaviti politiku subvencioniranja svih investicija na području općine i olakšavanja procedura prilikom obezbjeđenja potrebnih dozvola za izgradnju.

Tržni centar protezat će se na 6.500 metara kvadratnih, od čega će na 4.100 metara biti hipermarket.

U tržnom centru planiran je restoran, igraonica i dodatni prateći sadržaj, te veliki parking prostor sa 200 parking mjesta.

Izgradnja tržnog centra trebala bi biti završena do kraja ove godine, a nove investicije će se nastaviti i u narednom periodu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79