Jedan od najboljih igrača Prve lige FBiH prekinuo karijeru i otišao u reality Zadruga

Jedan od najboljih igrača prve lige FBiH Dino Dizdarević je odlučio prekinuti nogometnu karijeru kako bi otišao učestvovati u srbijanskom realityju Zadruga.

Dizdarević (32) je prošle sezone bio prvo ime tešanjskog TOŠK-a za koji je postigao devet pogodaka uz pet asistencija u 13 nastupa, te je na polusezoni prešao u Smm-Bau.
U klubu iz Kosove je nastavio sa sjajnim partijama, te je do kraja sezone postigao još tri gola uz isto toliko asistencija i na kraju sezone je bio četvrti strijelac lige.

Ovu sezonu je otvorio sa jednim pogotkom iz tri nastupa, a posljednjeg dana augusta je objavio da završava karijeru.

Dizdarević je u karijeri osim TOŠK-a i Simm-Baua nosio dresove Jedinstva, Sloge Doboj, Žepča, Natrona iz Maglaja, Bosne Visoko, te je igrao i u švicarskoj za ekipu Pajde čiji je vlasnik Ivan Rakitić sa svojom porodicom.

Samo nekoliko dana poslije završetka karijere ušao je u reality Zadruga.

“Jednostavno me interesuje nešto novo u životu. Nisam mogao ni sanjati da ću ostaviti nogomet i da ću ući u Zadrugu”, rekao je Dizdarević.

Mediji u Srbiji javljaju da će Dizdarević sedmično u Zadruzi zarađivati 300 eura sedmično.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79