Jedan od najtalentovanijih učenika kojem je presudio K.K.: Htio je da bude pijanista, a najbolji drug mu ugasio snove

Dječak A. Č. napunio je 14 godina u martu ove godine, a 3. maja, pri polasku u školu nakon praznika nije ni mogao da posumnja da će K. K., njegov školski drug, odlučiti da ga ubije zajedno sa još sedmero đaka i školskim čuvarom Draganom Vlahovićem.

Prema saznanjima Blica, A. Č. važio je za jednog od najtalentovanijih učenika OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru i dobitnik je više nagrada na nacionalnim i međunarodnim muzičkim takmičenjima.

Također, on je bio dobitnik specijalne nagrade za izvođenje kompozicije “Burgmuller Etude D-dur” 2019. godine.

Prema informacijama, A. Č. je nastupao na više koncerata i učestvovao u međunarodnom takmičenju “Virtuozi V4+, sviramo zajedničkim jezikom”.

– Bio je odličan đak, iz skoro svih predmeta je imao najviše ocjene. Pored muzike, volio je jezike, matematiku i sport – navodi se na sajtu dječaka.

A. Č. je klavir počeo da svira sa svojih šest godina.

Na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije 2022. godine, u disciplini klavir, kategorija II (2009.), A. Č. je osvojio drugu nagradu predstavivši se vrlo zahtjevnim programom:

1. J. S. Bach: Troglasna invencija, h-mol, No. 15

2. L. v. Beethoven: Sonata, c-mol, Op. 10, No. 1

3. F. Chopin: Etude, c-mol, Op. 25, No. 2, I stav

4. S.Rachmaninoff: Prelude, cis-mol, Op. 3, No. 2

Tim povodom oglasila se i škola u koju je A. Č. išao te su mu čestitali.

– Čestitamo i želimo mu još mnogo nagrada u budućnosti – navodi se.

Na društvenim mrežama, prijatelji i poznanici se opraštaju od tragično nastradalog mladića.

U nizu srceparajućih poruka koje ostavljaju, školski drugari tvrde da su A. Č. i K. K. bili najbolji drugovi.

Načelnik policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić izjavio je na konferenciji za novinare da ih je 3. maja u ranim jutarnjim satima pozvalo NN lice koje se predstavilo kao K. K. i rekao da je pucao u više osoba u OŠ “Vladislav Ribnikar”. Ovom prilikom je smrtno stradalo 8 učenika, 7 djevojčica i jedan dječak. Pripadnici MUP-a su po dolasku u školu lišili slobode ubicu – rekao je Veselin Milić.

K. K. je mjesec dana planirao masakr. Imao je spisak djece koju je planirao da likvidira.

– On je duži period planirao ovo. On je izabrao današnji datum zato što je učionica historije bila blizu izlaza iz škole. U torbi je imao četiri Molotovljeva koktela, iz ranca je odmah po dolasku u školu upucao čuvara. Sa vrata učionice je pucao u učiteljicu, a potom i u učenike. Nakon masakra, izlazi napolje i puca u ostale. Sam je priznao da je planirao ovo, a imamo i spisak djece koju je planirao da likvidira. Sam je radio plan ulaza u školu, izlaza i odredio je prioritetne mete. Planirao je tačno kako će koje dijete da likvidira – rekao je Milić na konferenciji za novinare.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79