Jedan od ucjenjivača iz Novog Travnika u pritvoru, drugi na slobodi

Općinski sud u Mostaru, kako saznajemo, uvažio je prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona prema kojem je A.D. (27) iz Novog Travnika određen pritvor u trajanju od 20 dana.

A.D. je osumnjičen za krivično djelo neovlašteno optičko snimanje u sticaju s pokušajem ucjene.

Kako nam potvrđeno, pritvor mu je određen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao uništiti ili sakriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak.

Njega su, podsjetimo, u ponedjeljak, uhapsili pripadnici Federalne uprave policije, zajedno sa A.R. (28), koji je, pak, pušten da se brani sa slobode.

Uhapšen dvojac iz Novog Travnika koji je snimao intimne odnose pa od oštećene osobe tražili 100.000 KM

Kako je u utorak, nakon kriminalističke obrade u prostorijama FUP-a u Mostaru, saopćeno, njih dvojica se sumnjiče da su u novembru 2020.godine pribavili neovlašteno sačinjene snimke jedne osobe prilikom događaja privatnog karaktera koji se desio u Mostaru. Potom su oštećenu osobu od decembra 2020. do januara 2021. godine, ucijenjivali da će javno objaviti sporne snimke, ukoliko im ne isplati novčani iznos od 100.000 KM.

Tokom pretresa objekata koje ovaj dvojac koristi pronađeni su i oduzeti predmeti korišteni prilikom izvršenja predmetnih krivičnih djela, a koji će biti korišteni kao dokazi u krivičnom postupku.

Kako smo saznali, dvojac je kompromitirajućim snimcima, nastalim u jednom hotelu, ucjenjivao muškarca koji je s područja Mostara, ali, koji trenutno, ne živi u tom gradu, a u Tužilaštvu HNK nastavljaju rad na ovom slučaju piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79