Jedinica Oružanih snaga BiH proglašena najproduktivnijom u Sloveniji

U humanitarnoj misiji koja je imala za cilj pomoći civilnom stanovništvu u Sloveniji, Jedinica privremenog sastava Oružanih snaga Bosne i Hercegovine pokazala se kao izuzetno produktivna i angažirana. Nakon dolaska u Sloveniju 14. augusta kako bi pružili podršku u sanaciji šteta izazvanih nedavnim poplavama, jedinica je bila fokusirana na obnovu korita rijeke Meže u općini Preljevo, a nedavno je pojačana dodatnim inžinjerijskim mehanizacijama kako bi se ubrzali procesi sanacije. Njihov predan angažman nije prošao neprimijećeno – kako među lokalnim stanovništvom, tako i među civilnim vlastima, ali i među kolegama iz drugih zemalja koji su također sudjelovali u humanitarnoj misiji.

Predstavnici lokalne zajednice koji su odgovorni za upravljanje rijekom Meže su, nakon što su provjerili izvršene radove na riječnom koritu, istaknuli izvanredno povjerenje u rad ove privremene Jedinice. Njihova iskazana podrška je potvrdila visoku kvalitetu i profesionalizam angažiranih vojnika.

Najodgovorniji predstavnici civilnih autoriteta u R.Sloveniji su iskazali visok stepen zahvalnosti i respekta prema našim pripadnicima. NJ.E. ambasador R.Slovenije u BiH Sedar Damja, zamjenik gradonačelnika općine Ravne na Koroške Erjavec Andrej i direktor Civilne zaštite ove općine Kaker Branko su 27. augusta organizovali prijem za pripadnike naše Jedinice.

Tom prilikom zvaničnici su se zahvalili i odali priznanje svim pripadnicima Jedinice privremenog sastava OS BiH za izuzetnu požrtvovanost i nesebični doprinos na pomoći ugroženom stanovništvu od poplava, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79