Jedino Stanivuković dolazi na Dodikov miting: I on tvrdi da genocid u Srebrenici nije bio

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković najavio je svoj dolazak na ‘veliki miting’ koje organizuje predsjednik entiteta RS Milorad Dodik, koji će se održati u četvrtak, 18. aprila.

Stanivuković je u najavi dolaska na ovaj “veliki miting” rekao kako je to “njegova dužnost”.

“Naravno da je moja dužnost da budem tamo gdje god je potrebno i da dam svoj maksimalni doprinos. Moja dužnost je da pozovem sve Banjalučane, sve naše građane, ne samo iz Banja Luke, cijele RS, ali ja kao domaćin u Banjoj Luci imam svakako najveću odgovornost.

Ovim putem pozivam da se odazovemo na skup koji govori da trebamo da budemo svi jedinstveni, da nema ni politike, ni političke stranke koja može da ima suprotno mišljenje od toga da mi nismo genocidan narod, da smo mi proživili žrtvu, da smo mi ti koji smo stradali”, rekao je Stanivuković.

Glavni razlog za organizaciju Dodikovog mitinga je najavljeno donošenje Rezolucije o genocidu u Srebrenici, gdje se ni u jednoj tački ne spominje Srbija, entitet RS, kao ni Srbi.

Stanivuković je potom negirao genocid u Srebrenici.

“Siguran sam i znam da će zastupnici PDP-a da podrže ovaj izvještaj koji je istinit, da se nije u Srebrenici desio genocid i da mi nismo taj narod kako žele da nas obilježe i označe i da ćemo se svi odazvati na veliki skup podrške”, izjavio je Stanivuković.

Podsjećamo, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko je 23. jula 2021. godine nametnuo zabranu negiranja genocida i veličanja osuđenih ratnih zločinaca u BiH.

Ovo krivično djelo nosi kaznu od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79