Jedinstven slučaj u svijetu: U gradsko vijeće u BiH tri generacije Pekića

Analizirajući rezultate prethodnih Lokalnih izbora i ulaskom Nikole Pekića u novi saziv Gradskog vijeća dolazimo do još jednog kurioziteta koji je vjerovatno kao takav i jedini u cijeloj BiH.

Naime, porodica Pekić je jedinstvena po tome što su u zakonodavnu vlast Visočani birali tri generacije Pekića, piše visoko.co.ba.

Pokojni Ivica Pekić bio je vijećnik nakon izbora 2004.godine i biran je kao član SBiH. On je tada kao trinaesti sa liste izborio mandat među pet izabranih sa osvojenih 310 glasova.

Na Lokalnim izborima 2016.godine Dario Pekić kao član ASDA je bio treći na listi i osvojio mandat vijećnika sa ukupno osvojenih 591 glasom. A na nedavno završenim izborima također kao član ASDA Nikola Pekić je osvojio mandat sa osvojenih 450 glasova i to kao posljednji, trideseti, kandidat sa liste.

Tako da imamo jedinstvenu situaciju u kojoj su deda, sin i unuk bili birani u zakonodavnu vlast jednog grada.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79