Jedinstveni kip Isusa bit će postavljen na drvo hrasta staro 2.000 godina

Dražen Vučina radio je godinama na kipu Isusa Krista i konačno ga je završeno. Posljednjih 15-ak dana bio je izložen u Župi Svetog Ivana Apostola i Evanđelista u Mostaru.

Nije slučajno tamo. Naime, Vučina je do 1992. godine živio stotinjak metara od mjesta gdje se danas nalazi spomenuta crkva. Njegova porodica tada seli u Međugorje, ali Vučine nikada nisu Mostaru rekle konačno zbogom.

– To je bilo moje obećanje. Ja sam odselio iz Mostara 1992. godine u Međugorje. Ovo je bila jedna gesta zahvale mom Mostaru i svim tim ljudima koje sam susreo tu u crkvi. Pronašao sam svoj korijen među njihovim. Bilo mi je potrebno da se vratim u rodni grad, da se nanovo otkrijem – govori Dražen za Pogled.ba na početku razgovora i nastavlja:

– Ja i moj Mostar smo kao dva brata, jednako se volimo i mrzimo kao prava braća. Ako ikad budem u mogućnosti, volio bih možda ponoviti ovaj kip i staviti ga u župu sv. Ivana. Imao sam ideju također da možda nešto uradim i za Vukovarsku ulicu, da to bude za moj Mostar i za Vukovar – govori Vučina.

Ima još jedno iznenađenje.

– Kip će biti postavljen na drvo hrasta. Kip će biti postavljen na hrast lužnjak koji se vadi u jezerima oko Modriče. Nadam se da ćemo dobit drvo staro otprilike 2,000 godina. Tako da povežemo starost hrasta sa vremenom kad je Isus hodao po zemlji – otkriva Vučina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79