Jedna grupa migranata opljačkala drugu dok su prelazili granicu

Prilikom nadzora državne granice Hrvatske s BiH, policija je utvrdila da je u grupi od 15 afganistanskih migranata nekoliko njih opljačkano.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave sisačko-moslavačke, policijski službenici završili su kriminalističko istraživanje vezano za pronalazak 15 stranih državljana, šest muškaraca, pet žena i četvero djece, na području Policijske stanice Glina prije dva dana, među kojima su dvojica muškaraca zatečena s povredama.

Istragom je utvrđeno da su svi strani državljani Afganistana na neutvrđenom mjestu nezakonito prešli državnu granicu iz BiH u Hrvatsku.

Izjavili su da ih je u šumi, na području BiH, dok su se kretali prema Hrvatskoj presrela skupina Pakistanaca tražeći od novac i mobitel, a nakon što su oni to odbili dati, ovi su ih fizički napali te im otuđili novac i mobitele.

U ovom fizičkom napadu lakše su povrijeđena dvojica muškaraca, kojima su povrede nanesene oštrim predmetom piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79