Jedna osoba povrijeđena u Rudniku “Kreka”

Jedno lice teže je povrijeđeno u nesreći koja se dogodila danas u jami “Mramor”, banovićkog Rudnika uglja “Kreka” i zbrinuto je u Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli.

Pašan Alić, koji je radio na poslovima palioca mina, zadobio je povredu vratne kičme, prenosi Televizija Federacije BiH (FTV), navodeći da povrijeđeni nije životno ugrožen.

“Pacijent čiji su inicijala A.P. hospitalizovan je na Klinici za anestiziologiju i reanimatologiju u Jedinici intenzivne njege zbog povrede vratne kičme. Pacijent je priključen na mašinu za disanje”, rekla je portparol UKC Tuzla Ersija Aščerić-Mujedinović.

Samostalni Sindikat radnika rudnika u FBiH zatražio je od “Elektroprivrede” da ubrza investiciona ulaganja u rudnike u ovom entitetu, naglašavajući neophodnost hitne nabavke širokog mehanizovanog čela u jami “Mramor”.

Posebno je potrebna brža realizacija investicionih projekata koji će doprinijeti bezbjednosti i humanijim uslovima rada u rudnicima u FBiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments