Jednomjesečni pritvor za direktora firme “Unis” i člana Nadzornog odbora

Kantonalni sud Sarajevo odredio je mjere zabrane direktoru i uposlenici firme “Unis” koji su privedeni u prošlosedmičnoj akciji MUP-a Kantona Sarajevo.

Na prijedlog postupajuće tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo, Kantonalni sud u Sarajevo odredio je mjere zabrane direktoru firme “Unis” inicijala K.T. i članici Nadzornog odbora iste firme B.G. zbog krivičnih djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa krivičnim djelom zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Mjere podrazumijevaju zabranu putovanja, javljanje nadležnoj policijskoj stanici svakih 14 dana i zabranu sastajanja i kontaktiranja sa svjedocima i osumnjičenim u ovom predmetu.

Podsjećamo, policijski službenici Odjeljenja za privredni kriminal i borbu protiv korupcije MUP-a Kantona Sarajevo, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo uhapsili su B.G. i K.T. i ujedno izvršili pretrese prostorija firmi “Unis” i “Bioorganic”.

Pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku protiv više pravnih i fizičkih osoba osumnjičenih za izvršenje krivičnih djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi krivičnim djelom zloupotreba položaja ili ovlaštenja

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79