(VIDEO) Jednostavan trik za odleđivanje stakla na automobilu

Svima su poznate jutarnje muke kada treba krenuti na posao, a vjetrobransko staklo na automobilu je zaleđeno.

Sve kreće od traženja strugača za led kojeg baš tokom niskih temperatura nema nigdje pa do samog struganja koje zna da bude kao da stružemo beton sa stakla.

Međutim, Daniel Harris iz Velike Britanije otkrio je ‘revolucionaran’ trik u odleđivanju ‘šajbe’. Naime, Daniel je u plastičnu vrećicu nasuo toplu vodu.

S vrećicom je lagano prelazio preko vjetrobrana koje se u sekundi odledilo. Njegov video na Facebooku postao je pravi viralni hit, podijeljen je više od 23.000 puta i prikupio je 19.000 komentara. Video ima više miliona pregleda.

– Vruća voda u vrečici i ‘bam’! Imate odleđivač, a grije i ruke. Radi odlično i brzo je – napisao je Daniel u svojoj objavi te dodao da se zaista radi o ledu na vjetrobranskom staklu, a ne o rosi.

U komentarima su i mnogi istakli da su probali ovu metodu te da ona zaista djeluje, piše Daily Mail.

Hot water in a food bag and bam you’ve got a de icer and a hand warmer. Works a treat, and it’s fast!⚠️ EDIT: I USED WARM TAP WATER SO I COULD SAFELY HOLD IT AND LOWER THE RISK OF CRACKING MY SCREEN! THE DE-ICER CANS ARE SO COLD IN THE MORNING AND THIS WAY KEEPS U NICE AND TOASTY!!! OH AND YES IT WAS ICE NOT CONDENSATION 😂 I KNOW IT LOOKS IT BUT TRY IT AND YOU WONT BE DISAPPOINTED! 🥶 For licensing/usage requests please email licensing@ladbiblegroup.com

Gepostet von Daniel Harris am Mittwoch, 23. Januar 2019

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments