Jel’ to kafana il’ Skupština KS: Ministar Bašić izrugivao se Segmedini Srni i cinično smijao u lice

Umjesto da ponižava i ismijava zastupnice u Skupštini, ministru Bašiću je bolje da konačno pruži odgovore na brojna neodgovorena pitanja u vezi sa sumnjivim dodjelama sredstava iz milionskog granta podrške privredi, koja je dijelio po rodbinskoj i stranačkoj liniji, zaključuje se u saopštenju KO SDA

Kafansko ponašanje ministra privrede KS Harisa Bašića na posljednjem zasjedanju Skupštine KS predstavlja vrhunac njegove neozbiljnosti i dokaz da nije dostojan funkcije koja mu je povjerena, ističe se u saopštenju KO SDA.

Dalje se navodi:

Jednostavno govoreći, ministar Bašić se ponašao kao da je na nedozvoljenim supstancama, i svako ko pogleda snimak njegovog obraćanja neće vjerovati da se obraća jedan ministar. Potpuno identičan utisak ostavlja i premijer KS Edin Forto prilikom gostovanja u televizijskim intervjuima, gdje osim poslovične neinformisanosti pokazuje i cirkusantsko i djetinjasto ponašanje.

Činjenica da se Bašić nekontrolisano i cinično smijao u lice zastupnicima Skupštine KS, dok je odgovarao na pitanja o ozbiljnim zakonima, predstavlja još jedan dokaz da su trenutno na najodgovornijim funkcijama u KS neozbiljni ljudi i cirkusanti, koji neprestano prave štetu institucijama, te novčanu štetu Kantonu i građanima.

Umjesto da ponižava i ismijava zastupnice u Skupštini, ministru Bašiću je bolje da konačno pruži odgovore na brojna neodgovorena pitanja u vezi sa sumnjivim dodjelama sredstava iz milionskog granta podrške privredi, koja je dijelio po rodbinskoj i stranačkoj liniji, zaključuje se u saopštenju KO SDA.

Pogledajte i snimak obraćanja ministra Bašića…

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79