Jelena Trivić: Kome je ovo trebalo i kome ovo odgovara, pokazaće vrijeme

Jelena Trivić: Kome je ovo trebalo i kome ovo odgovara, pokazaće vrijeme


“Kome je ovo trebalo i kome ovo odgovara, pokazaće vrijeme”, izjavila je Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta, nakon današnjeg glasanja u Ujedinjenim nacijama o Rezoluciji o Srebrenici.

Trivić dodaje: „Za 84 i 103 zemlje koje nisu podržale Rezoluciju o Srebrenici, ukazuje na činjenicu da je značajan manjinski broj zemalja u Ujedinjenim nacijama odlučio da uradi ono zbog čega je i pokrenuta Rezolucija o Srebrenici i ono što je njen stvarno cilj: stavljena je etiketa na čitav srpski narod. Umjesto da svi zajedno krenemo naprijed, trideset godina od rata ponovo smo se vratili na početak“, razočarana je Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta nakon današnjeg glasanja u Ujedinjenim nacijama.

„Da li će Bošnjaci nakon rezolucije živjeti bolje? Neće! Da li će Srbi nakon rezolucije živjeti bolje? Neće! Generacije su nam zarobljene u devedesetim godinama prošlog vijeka, dok čitav svijet nezadrživo juri naprijed. Kome je ovo trebalo i kome ovo odgovara pokazaće vrijeme, ali definitivno je došlo do ozbiljnog istorijskog revanšizma“, dodala je Trivićeva.

Dodaje da je došlo do ozbiljnog istorijskog revanšizma, tvrdeći da Njemačka pokušava oprati svoju prljavu prošlost. Trivić ističe da su Srbi osjetili njemački revanšizam u Prvom svjetskom ratu, kao i tokom Drugog svjetskog rata kada su podržali Hitlera, a kasnije su se ponovo svetili Srbima putem NDH.

„Da je teško, teško je. Da je kraj, nije! Borba se nastavlja, a etiketa koju su danas zalijepili jednom slobodarskom narodu će biti skinuta i brže nego što mnogi to misle. Za to vrijeme, u istoj toj Njemačkoj, neskriveni nacisti oličeni u stranci AfD izlaze na izbore, a možda uskoro i preuzmu vlast“, zaključuje Jelena Trivić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija