Jelena Trivić o Dodikovim poduhvatima: Dokazao da nema stvarne namjere o otcjepljenju RS-a

Jelena Trivić je komentarisala izvještaj koji je premijer RS-a Radovan Višković uputio UN-u, a u kojem nema ni riječi o otcjepljenju ovogn entiteta kako je najavljivao predsjednik Milorad Dodik.

 

Iz RS-a u posljednje vrijeme sve češće pristižu priče kojima čelnici vlasti iz tog entiteta najavljuju otcjepljenje. Međutim, u izvještaju koji je Višković poslao u sjedište UN-a piše da je RS privržena teritorijalnom integritetu i ustavnom poretku BiH.

 

To, prema riječima Trivić, odnosno priča o samostalnosti, je laž koju SNSD koristi kada nemaju šta drugo ponuditi.

 

“Meni je odavno jasno da je priča o otcjepljenju i samostalnosti unutar BiH jedna laž koju oni (SNSD) koriste kada nemaju šta drugo da ponude”, kaže Trivić u izjavi za BN televiziju.

 

Smatra da se oni takvim narativom samo poigravaju sa emocijama građana, a da bi građanima RS-a trebali obezbjediti nešto konkretno.

 

“Njihova obaveza je da obezbijede uslove za život ljudima, da se uradi nešto konkretno, da se otvaraju firme, da se u tom smislu ponudi nešto građanima, a ne da se poigravaju emocijama građana. Izjavama koje koriste 16, 17, 18 godina samo zaoštravaju već nestabilne prilike u BiH i u regionu, a da zaista nema te stvarne namjere da se ide u tom pravcu – što pokazuje i ovaj izvještaj”, tvrdi Trivić.

 

Dodaje, također, da se time što NSRS usvoji neke zaključke, pa poslije pređe preko njih “kao da ništa nije bilo” gazi najviši zakonodavni organ u RS-u.

 

“Postavlja se pitanje kome onda i čemu služi Narodna skupština RS, da li su građani RS zaslužili da neko gazi najviši zakonodavni organ time što se usvajaju neki zaključci, odluke, rezolucija po tim pitanjima, a da se onda preko tih zaključaka i odluka pređe kao da nije ništa ni bilo”, poručuje Trivić

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79