Jelena Trivić tvrdi: Stanivuković će se povući iz utrke za gradonačelnika u korist SNSD-a

Jelena Trivić tvrdi: Stanivuković će se povući iz utrke za gradonačelnika u korist SNSD-a


Jelena Trivić, kandidatkinja za gradonačelnicu Banje Luke, iznijela je šokantne tvrdnje da će se aktuelni gradonačelnik Draško Stanivuković povući iz izborne utrke po nalogu SNSD-a.

Narodni poslanici stranke Narodni front i Pokreta za pravdu i red sastali su se danas kako bi razgovarali o podršci Jeleni Trivić. Tokom sastanka, Trivić je zahvalila Listi za pravdu i red na podršci, ističući da je zajedništvo ključno za pobjedu nad “dva režima” – Dodikovim i Stanivukovićevim. “SDS, Lista za pravdu i red, Narodni front i Narodni pokret Banja Luka formirat će stručne timove i imenovati stručne ljude na bitna mjesta, garantujemo nultu toleranciju na kriminal,” kazala je.

Rat protiv tajkuna

Trivić je najavila odlučnu borbu protiv tajkuna u Banjoj Luci ako pobijedi na izborima. “U oktobru najavljujem rat s tajkunima, kojima mojom pobjedom neće biti dozvoljen prilaz Gradskoj upravi,” izjavila je.

Povlačenje Stanivukovića

Trivić je iznijela tvrdnje da će se Stanivuković povući iz kandidature u korist SNSD-ovog kandidata. “Sve više informacija govori da će se Stanivuković povući na početku kampanje po nalogu Milorada Dodika. Meni je žao ako se to desi jer bih voljela da imamo dva režimska kandidata na izborima,” otkrila je.

Podrška unutar PDP-a

Ona očekuje podršku 2/3 PDP-a, iako mnogi neće javno istupiti. “Za neke očekujem da javno podrže opozicionog kandidata, a za druge da to urade ćutke na glasačkom listiću. Svi znaju da Igor Crnadak i Mira Pekić neće podržati Stanivukovića,” dodala je.

Stanivukovićeve izjave

Osvrnula se i na ironične komentare Stanivukovića, koji je rekao da Trivić mora napustiti predsjednički mandat kako bi se kandidovala za gradonačelnicu. Trivić je odgovorila da time nije uvrijedio nju, već stotine hiljada birača koji su glasali za nju.

Podrška iz drugih stranaka

Milan Savanović iz stranke Nebojše Vukanovića također je potvrdio podršku Jeleni Trivić i najavio pozitivne projekte u slučaju njene pobjede.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija