Jelena Trivić: Zašto je CIK upisivao rezultate u korist Milorada Dodika?

PDP-ova kandidatkinja za predsjednicu Republike Srpske Jelena Trivić kazala je kako je CIK ponovo unio pogrešne podatke jer na nekim mjestima gdje je već osvojila glasove sada ima nula. Ona navodi kako će CIK izbore očigledno morati da ponovi.

“Još jedno javno priznanje predsjednika CIK-a Suada Arnautovića da su trenutno na sajtu kao utvrđeni rezultat stoje netačni podaci. Kako Arnautović kaže, on je lično prije sjednice od službenika zaduženih za kontrolu brojanja dobio informaciju da meni Dodik bježi za 16.000 glasova, što bi značilo da je od početne razlike koja je stajala na sajtu CIK-a prije nego je uklonjena od 29.000, kontrolnim brojanjem ili golim okom, ta razlika smanjena za 13.000 glasova”, rekla je ona.

Izrazila je sumnju da CIK sada mijenja rezultate u korist njenog protivnika Milorada Dodika.

“Vjerovatno suočeni sa činjenicom da će zbog ovako velikog odstupanja od prvobitnih morati ponoviti izbore u Republici Srpskoj, uz još niz nepravilnosti i odstupanja koje ne mogu biti utvrđene pukim brojanjem i gledanjem u zapisnik, morali su dodatno popraviti rezultate kako bi ta razlika bila što manja od one stvarne koja je utvrđena kontrolnim brojanjem, te su mi iz tog razloga ponovo na nekoliko mjesta po utvrđenim rezultatima objavljenim na sajtu upisane nule čak tamo i gdje prvobitno nisu bile. Da li to znači da sad CIK falsifikuje rezultate?!”, pita Trivićeva.

Ona ističe da je to još jedan dokaz da je narušen legitimitet izbornog procesa i da je nečija namjera bila da ispuni političke želje, a ne da bude ispoštovana volja naroda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79