Jeste li dobili poruku o naplati 1 KM sa mobilnog računa?

 

Telekom operateri u Bosni i Hercegovini su od danas, kako je ranije i najavljeno, počeli naplaćivati 1 KM mjesečne naknade za korištenje usluga mobilne telefonije korisnicima prepaid računa.

Kompanije BH Telecom, M:Tel i HT Eronet su početkom prošlog mjeseca na svojim web stranicama obavijestili korisnike da će doći do izmjena cjenovnika prilikom čega će korisnicima naplaćivati 1 KM svaki mjesec zbog korištenja resursa mobilne mreže.

Korisnici su u skladu s tim danas dobili poruke od svojih mobilnih operatera da im je sa računa skinut navedeni iznos.

“Poštovani, vaš kredit je umanjen za 1 KM po osnovu mjesečne naknade za korištenje mobilne mreže koja je uvedena 1.7.2022. godine”, glasi automatska poruka BH Telecoma.

Mnoge korisnike koji nisu ranije znali za ovu promjenu poruka je neprijatno iznenadila, a na društvenim mrežama mnogi kritikuju ovakav potez bh. mobilnih operatera.

U obavještenju sa web stranice BH Telecoma navodi se da će korisnicima novac biti skidan svakog 1. u mjesecu ukoliko u tom trenutku imaju dovoljno sredstava na računu, odnosno da će im biti naplaćeno po dopunjavanju kredita ukoliko ranije nije bilo raspoloživog novca.

Cijene mjesečnih pretplata za postpaid korisnike neće se povećavati, naveli su.

Isto su u svojim obavještenjima prethodnog mjeseca naveli i operateri M:Tel i HT Eronet piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79