Jeste li ga vidjeli: Ovo je lopov koji je u Neumu opljačkao par iz Sarajeva

U Neumu je lopov opljačkao par iz Sarajeva i ostavio bez dokumenata, novaca, mobitela i lijekova, a počinioca krivičnog djela je snimila policijska kamera, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako nam je kazano iz Policijske stanice Neum krađu je prijavio M.K iz Sarajeva navodeći kako je njemu i njegovoj partnerici ukradena torba u kojoj su između ostalog lični dokumenti, dva novčanika, telefoni, lijekovi, a ukupna šteta je oko tri hiljade KM.

“Krivično djelo dogodilo se na plaži hotela Sunce 27. juna 2021. godine oko 11 sati, a nepoznatog počinioca je snimila policija”, rečeno je iz Policijske stanice Neum.

Policija iz Neuma moli građane ukoliko prepoznaju navedenu osobu sa fotografije da obavijeste policijsku stanicu na broj telefona 036/880-190, 880-191 ili 880 192, ili njima najbližu policijsku stanicu i unaprijed se zahvaljuje savjesnim građanima na bilo kakvim informacijama.

Iz policije stanice Neum ističu kako su tokom ljetne sezone u Neumu turisti četo na meti lopova.

“Lopovi koriste nepažnju turista koji ostave stvari na plaži dok se kupaju”, kazali su nam iz Policije stanice koja zbog krivičnih djela krađe tokom ljetne sezone ima pune ruke posla.

Policija, kako navode većinu krivičnih djela uspješno riješi, ali upozorava sve turiste da svoje stvari čuvaju, jer je evidentno da lopovi operiraju po plažama u jedinom bh. gradu na moru.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79