Jeste li platili punu cijenu osiguranja automobila pri registraciji ove godine?

Nekoliko građana Sarajeva obratilo se redakciji Faktora kazavši da su prilikom registracije automobila u pojedinim osiguravajućim društvima platili veću cijenu za sedamdesetak KM u odnosu na posljednji put.

Navodno im je između redova objašnjeno da su im morali ukinuti određene popuste i povlastice. Za ovaj potez mogu biti samo dva razloga – inspekcijske službe rade svoj posao i disciplinuju neposlušne ili osiguravajućim društvima u doba opće finansijske krize izazvane koronavirusom svaka KM dobro dođe.

O čemu se radi?

Pojedine osiguravajuće kuće u Bosni i Hercegovini su u namjeri da dobiju što više klijenata nudili popuste čime nisu u potpunosti poštovali postojeću zakonsku regulativu, odnosno nisu naplaćivali punu cijenu propisanu zakonom.

– Postoje određene firme koje su na taj način htjele ostvariti dominaciju na tržištu, kršeći pravila i nudeći niže cijene kroz neke popuste. Većina drugih kuća je poštovala zakon i cijene su našim klijentima i u 2020. iste kao i iz 2019. godine – kazali su nam iz nekoliko osiguravajućih kuća sa sjedištem u Sarajevu.

Slična situacija se desila i u bh. entitetu Republika Srpska još u aprilu, kada su osiguravajuće kuće morale ukinuti popuste i naplaćivati cijenu koja je određena zakonom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79