Jeste li znali da u BiH, Srbiji i Hrvatskoj postoje drvoredi u obliku imena Tito

Snimci iz zraka, zapravo pomoću satelitskih snimaka Google mapa, pokazuju da drvoredi „ispisani“ u obliku imena Tito postoje na više lokacija

Skoro sve republike čuvaju sjećanje na jugoslavenskog predsjednika Josipa Broza Tita. Međutim, da li ste znali da i danas postoje čitavi drvoredi i šume zasađeni u obliku njegovog imena?

Satelitski snimak
Snimci iz zraka, zapravo pomoću satelitskih snimaka Google mapa, pokazuju da drvoredi „ispisani“ u obliku imena Tito postoje na više lokacija.

Jedna od njih je u Beogradu, nadomak Vojnomedicinske akademije, odnosno iza Aerodroma Banjički vis, u ulici Kraljice Ane na Banjici.

U Srbiji postoji još jedna sličan prikaz satelitskih snimaka, u šumi na južnoj strani Vlasinskog jezera, gdje se iz neba također može vidjeti ispis „Tito“. U Hrvatskoj, tačnije u mjestu Tar u Istri, postoji maslinjak u istom obliku, a on je prikazan na naslovnoj fotografiji teksta.

Nadomak Kreševa
U Bosni i Hercegovini, nadomak Kreševa, isto se može vidjeti na satelitskim snimcima drvored u obliku imena Tito, piše lifestyle.ba.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79