Jesu li muškarci u BiH “deblji” u odnosu na druge: Mapa pokazuje prosjek u zemljama Evrope

Jesu li muškarci u BiH teži u odnosu na one u drugim zemljama Evrope – zanimljiva mapa podijeljena na Instagram profilu Dalmatian Mapper daje odgovor na ovo pitanje.

Mapa donosi zanimljivi pregled prosječne muške težine u evropskim državama, a sam autor naveo je da je kreirana prema podacima iz 2020. godine.

Tako se za BiH navodi da je prosječna težina muškaraca 87 kilograma, što je – sudeći prema podacima za ostale države – prvi vrhu liste.

Najteži su Česi s 92 kilograma, a slijede Hrvati s prosjekom od 91 kilograma te Slovačka i Crna Gora s prosječnom težinom muškaraca od 90 kilograma. Također, među najtežima su i Norvežani, Irci te Poljaci.

“Najlakši” su Rusi koji u prosjeku teže 71 kologram, a tu su i Francuzi s prosječnom težinom od 77 kilograma.

Kada se radi o drugim zemljama Balkana, u Srbiji prosječna težina muškaraca iznosi 85 kilograma, u Sloveniji 87, u Albaniji 81, u Grčkoj 88, dok je u Makedoniji prosjek 84 kilograma.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79