Jesu li ovo novi ministri u Tuzlanskom kantonu?

Na današnjoj sjednici Kolegija Skupštine Tuzlanskog kantona, donesena je odluka da 36. sjednica Skupštine TK-a hitnog karaktera bude održana u utorak, 26. januara.

Na dnevnom redu sjednice bit će Prijedlog odluke o potvrđivanju imenovanja Vlade Tuzlanskog kantona. Sjednica Skupštine će biti održana u skladu s propisanim mjerama predostožnosti od širenja koronavirusa, a bit će održana, s početkom u 10.00 sati, u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, saopćeno je iz Službe Skupštine TK.

Osim jednoglasne podrške SDP-ovom prijedlogu da se pozicija premjera Vlade povjeri univerzitetskom profesoru dr. Kadriji Hodžiću, navodno su usaglašeni prijedlozi i za ministarska mjesta.

Midhat Dobrnić (PDA), kandidat za ministra unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona; Una Harčin (Naša stranka), kandidatkinja za ministricu pravosuđa i uprave; Elvis Baraković (SDP), kandidat za obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona; Zvjezdan Karadžin (Naša stranka), kandidat za ministra prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona, Vedran Lakić (SDP), kandidat za ministra finansija Tuzlanskog kantona; Zlatan Muratović (SBB), kandidat za kulturu, sport i mlade, Hamza Bešić (SDP), kandidat za ministra trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona; Božo Jurić (HDZ), kandidat za ministra zdravstva u Vladi Tuzlanskog kantona; Esad Džidić (PDA), kandidat za ministra za rad, socijalnu politiku i povratak TK; Mevludin Hodžić (SBB), kandidat za ministra privrede Tuzlanskog kantona; Fedahija Ahemtović (PDA), kandidat za ministra za boračka pitanja u Vladi TK; Vahidin Smajlović (SDP), kandidat za ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Tuzlanskog kantona.

Podsjetimo, novu većinu u Tuzlanskom kantonu čine SDP, PDA, SBB i Naša stranka, koje ukupno imaju 18 zastupnika u Skupštini TK, a sa samostalnim zastupnikom Smajom Mandžićem 19.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79