Jezivi prizori s mjesta pogibije dvojice mladića: “Vozač je ispao iz auta”

Policija je utvrdila da je do nesreće došlo zbog nepropisne brzine

Policijaje objavila detalje teške saobraćajne nesreće koja se sinoć dogodila u slavonskom mjestu Dragovci u kojoj su dva mladića poginula, a dva teško povrijeđena, javljaju hrvatski mediji.

Do nesreće je došlo 15-ak minuta prije 22 sata kod kućnog broja 51 u Dragovcima u općini Nova Kapela.

Policija je utvrdila da je do nesreće došlo zbog nepropisne brzine.

“21-godišnji vozač se automobilom kretao istočnom prometnom trakom od juga u smjeru sjevera.

U jednom trenutku vozač je, krećući se nepropisnom brzinom vozilom prešao na suprotnu prometnu traku, sletio s ceste u odvodni kanal i udario u betonski kolni ulaz, a potom i u automobil koji je bio parkiran na kolnom ulazu (vlasništvo 53-godišnjaka) te u pročelje porodične kuće”, priopćila je policija.

Automobil u koji su udarili

U ovoj nesreći na mjestu događaja smrtno su stradali 21-godišnji vozač i 18-godišnji suvozač, a 16-godišnji i 19 godišnji putnici u vozilu teško su povrijeđeni te su prevezeni u Opću bolnicu „Nova Gradiška“ na ukazivanje liječničke pomoći i daljnje liječenje.

“Užas”

Novinarka portala SBOnline razgovarala je s muškarcem u čiji su se auto mladići zabili. “Došao sam kući, parkirao auto… Nedugo potom došlo je do nesreće. Vjerovatno su velikom brzinom dojurili, vozač je izgubio kontrolu i zabio se u moj auto koji je bio parkiran na mostu. Užas… Mislim da je vozač ispao iz auta…”, gotovo kroz suze govori muškarac ispred čije kuće se dogodila nesreća.

Razgovor sa sudionikom prometne nesreće u mjestu Dragovci

Gepostet von sbonline.net am Freitag, 1. November 2019

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79