Joco osuđen na tri godine iza rešetaka zbog pokušaja ubistva poznanika Srete

Joco Milošević (59) iz Broda u dobojskom Okružnom sudu osuđen je na tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva poznanika Srete G. (65), kojeg je udario sjekirom po glavi i povrijedio.

Osuđenom je u izrečenu kaznu uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, u kome se nalazi od 4. aprila ove godine. Obavezan je i da plati troškove krivičnog postupka 3.610 maraka i 150 maraka sudskog paušala u roku od 30 dana nakon pravosnažnosti presude.

Kako se navodi u presudi, sve se desilo 3. aprila ove godine u Brodu oko 18 časova, kada su se pomenuta dvojica posvađali na ulici. Tokom te prepirke Milošević je Sretu G. udario dva puta pesnicom u lice te otišao biciklom prema naselju Tulek.

“Nakon toga napadnuti je krenuo za njim automobilom te ga je sustigao u Ulici Majke Jevrosime u Brodu i izašao iz vozila. Optuženi Milošević je tada sjekirom koju je držao u ruci napao i udario Sretu G. u glavu, ali je on uspio da mu je otme i baci prema svom vozilu”, stoji u presudi. Kako se dalje navodi, kod Miloševića je ostao dio polomljene drške sjekire, kojim je ponovo napao Sretu te ga udario više puta u predjelu glave i leđa.

“Napadnuti je od tih udaraca pao, a Milošević je nastavio da ga udara i dok je ležao povrijeđen”, ističe se u presudi. Kako se u presudi navodi, Sreto G. je u napadu zadobio više razderotina i posjekotina u predjelu glave, praćenih okolnim krvnim podlivom i u predjelu srednjeg prsta lijeve šake, a te povrede su u vrijeme povređivanja predstavljale laku tjelesnu povredu.

Povrijeđeni Sreto je nakon napada prevezen u Dom zdravlja u Brodu, odakle je premješten u dobojsku bolnicu “Sveti apostol Luka”, gdje su mu i sanirane povrede. Nakon napada policija je pronašla krvavu sjekiru u gepeku vozila Srete G., gdje je pronađena i gumena palica. Zbog toga se u početku nije znalo čija je sjekira, da li od napadača ili žrtve.

  Raspisan još jedan tender, pogledajte kako će izgledati nova dionica na Koridoru 5C (VIDEO)

Prema informacijama iz istrage tog dana prije tuče Milošević i Sreto G. su se družili da bi se iznenada posvađali nasred ulice. Prema riječima mještana Broda, Sreto i njegov napadač Milošević su se družili i ranije i često išli zajedno na piće pa nikome nije jasno šta je desilo da dođe do sukoba.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79