Još jedan hrvatski tajkun koji je pobjegao u BiH: Tomislav Opačak trebao biti iza rešetaka ali…

Tomislav Opačak, pravomoćno osuđeni hrvatski biznismen, potražio je sklonište u Bosni i Hercegovini, piše Telegram.

Glasnogovornik Županijskog suda u Slavonskom Brodu Nenad Vlašić Telegramu je potvrdio da je sudija Mirko Svirčević 22. prosinca prošle godine poslao obavijest Opačku da se 8. januara javi na izdržavanje osmomjesečne zatvorske kazne u kaznionicu u Požegi. Uprava za zatvorski sustav 9. januara obavijestila je sud da se on nije javio na izdržavanje kazne, a 11. januara Policijska uprava brodsko-posavska tražila ga je na adresi njegova boravišta u više navrata, ali ga nije pronašla.

Telegram tvrdi kako je Opačak, inače brat nezavisne saborske zastupnice Marine Opačak Bilić, u međuvremenu pobjegao u BiH, u mjesto Bijelo Brdo, nedaleko od Dervente, gdje njegov otac ima kuću.

Telegram je objavio i fotografiju Opačka i njegove supruge snimljenu u jednom restoranu u Derventi prije nekoliko dana. Nije poznato zbog kojeg je tačno djela pozvan na izdržavanje kazne.
Niz optužnica

U maju prošle godine sklopio je nagodbu s USKOK-om nakon što je s još dvojicom muškaraca bio uhapšen zbog prijetnji i iznuđivanja Veselka Lovrića (19), zaposlenika svoje tvrtke Poduzeće za ceste d.o.o. iz Slavonskog Broda. Zbog toga je bio u istražnom zatvoru u Remetincu do 12. oktobra prošle godine.

Početkom 2022. godine Opačak je nepravomoćno osuđen na godinu dana bezuvjetnog zatvora jer ga je Općinsko državno odvjetništvo teretilo za prevaru prilikom kupnje kontrolnog paketa dionica građevinske tvrtke Ragusa. Na fotografiji iz restorana u Derventi nalazi se i poduzetnik Nikola Mostarkić, koji je za navedeno nedjelo bio optužen zajedno s Opačkom.

Prije dvije godine Opačak je osuđen i zbog krađe kontejnera, koji je kasnije donirao na Baniju.

Prijetio Duspari i Hedlu, zaposlio Josipu Rimac

Krajem 2021. godine Općinski sud u Slavonskom Brodu Opačka je osudio uvjetno na sedam mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine zbog prijetnji gradonačelniku Slavonskog Broda Mirku Duspari.

Za isto kazneno djelo Opačak je bio kažnjavan i 2012. godine. Opačak je prijetio i Telegramovom Dragi Hedlu nakon objave članka o tvrtki njegove sestre – ujedno najveće donatorice predsjedničke kampanje Zorana Milanovića.

U jednom trenutku je u porodičnim firmama koje obavljaju poslove u cestogradnji zaposlio USKOK-ove osumnjičenike, bivšeg HDZ-ovog gradonačelnika Požege Darka Puljašića i bivšu HDZ-ovu državnu tajnicu u Ministarstvu uprave Josipu Rimac.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79