Još jedan SDA-ovac prešao kod Efendića: Ugledni privrednik novi je član Stranke za BiH

Ramiz Meša, nekadašnji parlamentarac i ugledni privrednik novi je član Stranke za BiH

Stranka za Bosnu i Hercegovinu od danas je bogatija za još jednog člana.

Ramiz Meša, zastupnik u Federalnom parlamentu 2014. – 2018. i ugledni privrednik iz Fojnice danas je potpisao pristupnicu za članstvo u SBiH.

Dolazak Meše, ali i brojnih ličnosti iz svih sfera života u BiH, pokazuje da svakim danom jača ideja Stranke – da jedinstvena i cjelovita Bosna i Hercegovina nema alternativu. Predsjednik SBiH Semir Efendić poželio je dobrodošlicu Meši i kazao da je riječ o političaru, koji je kroz svoj dosadašnji angažman pokazao zavidne rezultate.

– Meša je ostao upamćen po tome da je pokrenuo Zakon o igrama na sreću. To je bilo vrlo hrabro. Kao federalni zastupnik je predlagao zakone, što nije čest slučaj za zastupnike. Meša će biti naš nosilac liste za Parlament FBiH, čime smo mu ukazali povjerenje zbog svega što je radio, vjerujući da će biti dobar zastupnik i neko ko će se boriti za opće, pa tek onda pojedinačne interese. Čak je jedini zastupnik koji se nakon kraja mandata odrekao tzv. bijelog hljeba, – istakao je Efendić, dodavši da SBiH ima Kantonalnu organizaciju SBK, koja je u procesu razvoja i jačanja.

Meša je izrazio zadovoljstvo što mu je pružena prilika da bude dio stranke u kojoj ima mjesta za sve građane Bosne i Hercegovine. Zahvalio je predsjedniku Efendiću na dobrodošlici u stranku, kazavši da je potpisivanjem pristupnice u SBiH napravio dobar izbor.

– Svi trebamo dati svoj doprinos da naša država, narod, porodica ojača. Sve to sam vidio kroz djelovanje predsjednika Efendića. Smatram da ovo nije kratkoročan projekat, nego da je dugoročan, što je jedan od razloga mog pristupa stranci – kazao je Meša.

Novi član SBiH-a je rekao i kako je politička scena u BiH spremna za situaciju u kojoj riječi prate djela, te da su to, neki od razloga, zbog čega se odlučio da postane član ove stranke. Osvrnuo se i na odluku stranke da bude nosilac liste za federalni parlament na predstojećim Izborima.

– Ukoliko dobijem povjerenje građana nastavit ću se boriti za prava naših ljudi. Još jedan segment koji sam pokušao u prethodnom mandatu da aktueliziram je Zakon o restituciji, to je tema s kojom se trebamo ozbiljno pozabaviti kako bi obeštetili svi oni koji su oštećeni prethodnim sistemima – poručio je Meša, obećavši da će i u tome dati svoj doprinos.

Inače, u programskoj platformi SBiH-a je Zakon o restituciji i denacionalizaciji, s obzirom da je BiH jedina zemlja čitave Istočne Evrope koja nema takav zakon.

Podsjećamo, osim Meše, Stranci za BiH nedavno je pristupila i dugogodišnja zastupnica u Srednjobosanskom kantonu Nedžada Tolja iz Novog Travnika. Tolja je dugo godina angažovana u obrazovanju, doktorica je Ekoloških nauka. Objavila je više naučnih i stručnih radova, učestvovala na brojnim seminarima, radionicama, simpozijima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79