Još jedan u nizu napada na radnike KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo, dokle više!

Nasilje na radnom mjestu ponovno je uzdrmalo Sarajevo, ovaj put na mjestu Otoke kod otvorene pijace. Incident koji se dogodio jučer poslijepodne ostavio je radnika s teškim tjelesnim povredama, te je hitno prevezen na Klinički univerzitetski centar (KUM), gdje ga sutra očekuje operacija.

Prema svjedočenju očevidaca, jedan od vlasnika boksova zajedno sa svojim nekoliko prijatelja fizički je napao radnika KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo. Ovaj brutalni čin nasilja dogodio se uprkos neprocjenjivoj pomoći koju je Preduzeće RAD pružilo tokom nedavnog požara na otvorenoj pijaci na Otoci.

Odgovorno i brzo djelovanje Preduzeća RAD tokom požara nije samo bila dužnost, već i izraz posvećenosti zajednici. Međutim, umjesto zahvalnosti, pojedinci su odgovorili nasiljem, napadajući radnike koji su radili na sanaciji posljedica požara.

Napadač je trenutno uhapšen, no policija apelira na svjedoke da pruže sve informacije koje bi mogle pomoći u identifikaciji ostalih počinitelja. Svaki trag koji bi doveo do drugih napadača iznimno je važan za provođenje pravde.

Ovaj događaj ističe potrebu za jačom zaštitom radnika koji svakodnevno rade na održavanju infrastrukture i javnih prostora. Nasilje nad radnicima ne smije ostati nekažnjeno, a svaki oblik napada na one koji svojim radom pridonose općem dobru treba osuditi i suzbiti.

KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo još jednom poziva na zajedničku borbu protiv nasilja i zaštite radnika koji svakodnevno izlažu svoje zdravlje i sigurnost kako bi održali gradsku infrastrukturu i usluge.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79