Još jedan udar na džepove vozača: Poslije vrtoglavnih cijena goriva, poskupljale i zimske gume

Ako krećete u kupovinu guma, morate računati s povećanjem cijena od čak 20 posto.

Istraživanja dva internetska portala Check24 i Alzura u Njemačkoj pokazala su da su cijene zimskih guma više i do 21 posto u odnosu na prošlogodišnje. Check24 je za 100 najprodavanijih zimskih guma putem portala izračunao da će poskupljenje biti gotovo 21 posto. Poskupjele su i cjelogodišnje gume, ali ne u tolikoj mjeri (16 posto), prenosi Revija HAK.

U Alzuri je zabilježen rast nabavnih cijena u maloprodaji od 18,9 posto. One su prvih dana septembra u prosjeku dosegle 83,27 eura po gumi. Usporedbe radi, ta ista cijena je prije godinu dana iznosila 70 eura.

Do prije nekoliko mjeseci, industrija guma još uvijek je uglavnom dobivala važne sirovine kao što su čađa i sintetička guma iz Rusije i Ukrajine. Također, visoke cijene nafte, plina i električne energije povećale su i troškove proizvodnje.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79