Još jedan vrhunski stručnjak napustio KCUS: Odlazi i prim. dr. Midhat Mujić

Još jedan vrhunski stručnjak napustio KCUS: Odlazi i prim. dr. Midhat Mujić


Novi odliv kadrova sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Prema informacijama do kojih je došao naš portal, još jedan vrhunski stručnjak je napustio KCUS.

Članovi malonogometne reprezentacije dijabetičara iz BiH otkrivaju dugo čuvanu tajnu: Nije bilo ferpleja jer su igrači imali lažne dijagnoze

Riječ je o subspecijalisti dijabetologu prim. dr Midhat Mujić, zdravstvenom saradniku Udruženja dijabetičara djece i omladine Kantona Sarajevo, koji je bio zaposlen na KCUS-u.

Prema saznanjima portala Radiosarajevo.ba prim. dr Midhat Mujić više ne radi na KCUS-u i odnedavno je zaposlen na jednoj uglednoj klinici u Sloveniji.

“Prim. dr Midhat Mujić je nakon odlaska s KCUS-a, gdje je doživio niz neugodnosti, imao i blaži moždani udar. Sada su dobro osjeća, radi u Sloveniji, gdje ga veoma cijene i poštuju. Presretan je”, kazao nam je izvor iz KCUS-a.

Kako smo uspjeli, nezvanično, saznati prim. dr Midhat Mujić je na KCUS-u zamijenila doktorica iz Istočnog Sarajeva.

Bivši selektor Saša Vitković i igrač Zijad Karčić tvrde da je ulazak lažnih dijabetičara u reprezentaciju omogućio njen osnivač i klupski doktor Midhat Mujić. On je dječiji dijabetolog u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) koji je zdravim odraslim igračima pisao uvjerenja i davao upute o fingiranju bolesti.

Iako je obećao ustupiti dokumente drugih ljekara koji dokazuju njegove tvrdnje, Mujić to nije uradio. Novinari CIN-a su mjesec dana intenzivno pokušavali dogovoriti intervju sa njim, a u dva navrata su ga dočekali ispred Pedijatrijske klinike. Svaki put je obećavao da će detaljno objasniti kako su nastajale potvrde, ali to nikada nije uradio. U kratkim razgovorima je davao kontradiktorne informacije. Isprva je potvrđivao da je na uvjerenjima koristio pečat Pedijatrijske klinike, da bi kasnije negirao da je to rekao. Tokom ovog perioda Mujić je bio hospitaliziran, optuživši novinara da je uzrokovao njegove tegobe.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija