Još jedan zemljotres u TK: Padale cigle u strogom centru Tuzle

Federalni hidrometeorološki zavod potvrdio je da je epicentar zemljotresa koji se danas dogodio u 15.01 sati bio u Mramoru kod Tuzle, a jačina je iznosila 4.7 po Rihteru.

Nakon prvog, nešto jačeg zemljotresa, u 15.59 sati, pet kilometara južno o Srebrenika, zabilježen je i zemljotres jačine 2.8 po Rihteru, potvrđeno je za Faktor u Kantonalnoj upravi civilne zaštite TK.

U strogom centru Tuzle, nakon jačeg zemljotresa pale su cigle sa zgrade koja se nalazi odmah do Gradskog parka. Riječ je o ruševnom objektu u kojem niko ne živi i koji je i do sada bio prijetnja prolaznicima, a koji ni na koji način nije osiguran. Hoće li ovo rušenje nešto promijeniti vidjet ćemo, ali pored ove zgrade definitivno nije sigurno hodati.

Čitatelji javljaju i da je oštećen krov na jednoj kući u naselju Brezje kod Srebrenika.

U Kantonalnoj upravi civilne zaštite Tuzlanskog kantona kažu da nisu imali dojava o materijalnoj šteti nakon zemljotresa. Operativni dežurni kontaktirao je i vatrogasce u Srebreniku, a ni oni nisu zabilježili krizne situacije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79