Još jedna akcija za pomoć dječaku kojem su neljudi oteli kupine

Društvene mreže u Bosni i Hercegovini potresla je fotografija plavokosog dječaka koji plače uz cestu nakon što mu je grupa starijih dječaka ukrala kupine koje je tog dana ubrao u šumi i prodavao uz cestu.

Dječaka je fotografirao privrednik Selmir Šljivić iz Živinica koji mu je i pomogao.

Na Facebooku pokrenuta je još jedna akcija za pomoć Zuhdiji čija je priča rasplakala region.

“Mnogo vas je vidjelo ovu priču juče i danas. ….. Zuhdija , dječak koji prodaje maline, gljive ,sve što može naći u šumi da bi sebi za školu skupio. Još mu neko ponekad otme, ode ne plati .

Zamislite te tragedije u očima djeteta koje pošteno želi da zaradi. Znam da su i društvo i država dotakli dno ,ali molim vas samo po 5.00 dolara , da skupimo, da ga za školu spremimo.

Vjerujem da toliko možemo. Pokažimo Zuhdiji, da pored drumskih razbojnika, postoji fin i pošten svijet , svijet koji ima srce ,dušu i ljepotu i još uvijek želi da pomogne. Svijet koji daje nadu boljem sutra. Donacija i video prilog za ovog dječaka, koliko god skupimo , bit će naknadno javno objavljena . Učinimo polazak u školu Zuhdiji, sretnim.

Poštovani Donatori,

Prilikom završetka prikupljanja sredstava realizacija ovog Apela će se raditi u sklopu sa humanitarnom organizacijom Dobro.ba. Tako da bi na taj način uspjeli da nas Zuhdija dobije sve ono što mu je potrebno za bolji život i dalje školovanje. Hvala vam od srca”, napisali su u pozivu za pomoć prenosi RadioSarajevo.

Akciju možete pogledati OVDJE.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79