Još jedna analitičarka koja nije nezavisna: “Sanja Vlaisavljević je igrač HDZ-a i Čovićeva marioneta”

Skandalozni bljuvotni prilog RTRS-a pod nazivom “Kakve poruke Sarajevo šalje protjerivanjem novogodišnjih obilježja i ratnim simbolima?” izazvao je oštre reakcije zdravog razuma.

“Dok se Federacijom BiH nezaustavljivo širi sarajevska pandemija protjerivanja novogodišnjih obilježja i hrišćanskih vjerskih simbola, jer nisu dio tradicije Bošnjaka – muslimana, sve češće na teritoriji Republike Srpske bilježimo ozbiljne provokacije tih istih poštovalaca samo vlastite vjerske tradicije i ratne prošlosti”, stoji na početku priloga RTRS-a.

Naravno, rekacije na fašistički i lažljivi prilog – kojim ima za cilj prepadanje stanovništva RS da ne dolazi u glavni grad, da ne bi mogli porediti jad i bijedu u kojoj žive sa standardom koji je prisutan u glavnom gradu – izazvalo je sve što je izrečeno, ali iz nekog razloga brojne se vežu za pojavu zvana Sanja Vlaisavljević.

Ona je dala izjavu za RTRS stojeći u centru Sarajeva, na Marijin Dvoru, dok joj je iza leđa crkva. Vlaisavljević kaže da u multietnično Sarajevo vjeruje samo još ‘Republika Sarajevo’.

Ko je uopšte Sanja Vlaisavljević?

“Dakle ne postoji multietnički grad Sarajevo. Imate svinjetinu koja je protjerana iz Sarajeva, imate Djeda Mraza koji je protjeran, a sada imate i svjetlosnu rasvjetu… imate sve što je odraz multikulture, a da je protjerano iz Sarajeva”, zaključila je Vlaisavljević.

Ko je ona uopće? Sanja Vlaisavljević savjetnica je za, pazite sad, obrazovanje, znanost, kulturu i sport u Ministarstvu civilnih poslova BiH koje vodi notorna HDZ-ovka i kočničar svih pozitivnih procesa Ankica Gudeljević.

Nažalost, ovo nisu jedini izjave Vlaisavljevićke nakon kojih se nije niti jednom zacrvenila.

Ona je danas HDZ-ov izbor da federalnu ministricu sporta i kulture.

“Sanja Vlaisavljević više nikad neće moći (neuspješno) glumiti kao neku politologonju, analitičarku, voditeljicu nekakavog Centra za dijalog i sl.

Vlaisavljević Sanja je sve ovo vrijeme bila isključivo igrač HDZ-a i Čovićeva marioneta.
Danas evo stiže i potvrda u vidu informacije da je ona kandidatkinja HDZ-a za jednu od ministrica u Vladi Federacije BiH.” – izjavio je Sanel Kajan.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79