Još jedna malverzacija u Živinicama: Senad Mulić tvrdi da su zamijenili predstavnike biračkog mjesta bez najave

Na izbornom mjestu 079A065 Živinice na lokaciji MSŠ Živinice došlo je do zamjene skoro svih članova i predsjednika biračkih odbora od strane Gradska izborna komisija Živinice. Ispred Platforme za progres, kao predsjednica biračkog odbora bila je postavljena Aida Aljić.

Međutim, bez ikakve obavijesti, Aljić je na tom mjestu zamijenio Adis Čokić. Kako se može vidjeti na Čokićevom Facebook profilu, on je blizak SDA piše Avaz.

Za predsjednike i članove biračkih odbora postavljeni ljudi bliski SDA

Nakon objave javio nam se i Senad Mulić koji tvrdi da i na BM 079A010 Bašigovci zamijenili i postavili podobnog bliskog čovjeka SDA stranke, a prvobitnog predsjednika postavili za zamjenika ovog biračkog mjesta. Mene kao člana zamijenili za zamjenika člana. Niko ništa i nije ni javio ni obavijestio. U pola 1 navečer saznajem ovo. Ovo je samo još jedna u nizu velikih prevara od strane predsjednika GIK-a Živinice i postavljanju podobnih i bliskih osoba SDA, te prekrajanju izborne volje građana” izjavio je Senad Mulić za portal Crna-hronika.

Tuzlak Omer Berbić: Počela je izborna krađa u Živinicama

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79