Još jedna ministrica pozvana u Tužilaštvo BiH: Zoru Vidović će ispitati zbog napada na ustavni poredak

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine pozvalo je na saslušanje u svojstvu svjedoka i Zoru Vidović, ministricu finansija RS u vezi s istragom u predmetu “napad na ustavni poredak”

“Poručiću im da RS želi da vrati svoje nadležnosti, sve u skladu sa Ustavom BiH, da ništa nismo prekršili, kao i da ne mislim da trebamo biti predmet Tužilaštva”, rekla je Vidović za “Nezavisne novine”.

Poziv na saslušanje, kako saznaju “Nezavisne novine”, dobio je i Marinko Dragišić, poslanik Ujedinjene Srpske u Narodnoj skupštini RS.

“Jeste, dobio sam poziv danas. Odazvaću se. Poručiću da nije bio napad na ustavni poredak. Štaviše, nije diran ni Ustav ni u jednoj tački. RS traži zaštitu i decidnu primjenu Ustava i Dejtonkog mirovnog sporazuma”, rekao je Dragišić za “Nezavisne novine”.

I potpredsjednik Narodne skupštine RS Milan Petković izjavio je da je dobio poziv na saslušanje u Tužilaštvu BiH, koje je pokrenulo istragu protiv više lica iz RS zbog navodnog napada na ustavni poredak.

 

  SUD BIH PUSTIO RAMIZA DREKOVIĆA NA SLOBODU

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79