Još jedna neizvjesna noć pred mještanima Petrinje: Građani izašli na ulice zbog zemljotresa

Zemljotres jačine 5,0 po Rihteru pogodio je večeras Hrvatsku, a epicentar je bio 49 kilometara od Zagreba, kako je javio Euromediteranski seizmološki centar (EMSC), odnosno kod Petrinje.

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović kazao je kako su se gadno uzrmali tokom ovog potresa.

– Odmah su procijenili da je potres više od 5 stupnjeva, gadno smo se uzdrmali. Petrinja je svakodnevno uzdrmana i taman kad smo se lagano nadali da ćemo imati neku mirniju noć, uvijek nam dođe ili pred kraj večeri ili sutra ujutro za dobro jutro. Osuđeni smo na život ovdje, da radimo s entuzijastima, da slažemo, da pomažemo, da pružimo ruku ljudima i da obilazimo ljude – kazao je Dumbović.

Budite sigurni

Kako javljaju hrvatski portali, građani su od straha izašli na ulice.

Podsjećamo, ovo je najveći popratni potres do sada od onog koji se desio 29. decembra čiji je epicentar bio u Petrinji u kojem je poginulo sedam osoba.

– Možda je povećao štetu na već oštećenim zgradama, ali ne bi smio (držimo fige) stvarati nove ozbiljnije. Budite sigurni – piše na Twitteru EMSC-a.

Policija obilazi ulice

Na fotografijama se vidi šteta koju je napravio posljednji potres, a pred mještanima Petrinje, ali i okolnih mjesta je još jedna neizvjesna noć.

Policija obilazi ulice Petrinje i provjerava ima li povrijeđenih.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79