Još jedna priča samohrane majke iz Hadžića: “Bivši muž uzeo kredit, sad njoj blokirani računi”

Donosimo vam još jednu priču samohrane majke iz Hadžića koju proganjaju kompanije za naplatu potraživanja. Od majke (identitet poznat redakciji portala) problem je kredit od koji ona nije podigla.

“Samohrana sam majka i moja djeca su ostala bez marke. Otišla sam u na bankomat da podignem novac sa i kartica je ostala u bankomatu.

Išla sam u banku da provjerim Šta je u pitanju,u poslenica Raiffesien banke mi je rekla da moj račun blokiran. Tražila sam obrazloženje vezano za blokadu mog računa, rekli su mi da je neka mikrokreditna prodala navodno neki moj dug nekoj organizaciji koja se bavi naplatom dugova.

Samohranu majku iz Hadžića proganjaju zbog kredita kojeg nije uzela: “Blokiran mi je račun na banci”

Banka je blokirala račun na koji se uplaćuje dječji doplatak,ja sa samohrana majka i to su nama jedina primanja u kući. Djeci doplatak nije moj novac to je novac djeci za školovanje i djeca ostvaruju to pravo.

Banka nije imala pravo blokirati novac od dječjeg doplatka. Banka je ugrozila budućnost moje djece i njegovu egzistenciju.

Niko nema prava pa da uzima novac nečije djece da bi namiri neki dug to je novac sječe a ne roditelja.Ja nisam dužna taj novac niti moja djeca. To je navodno neki kredit iz 2013.godine koji se veže za moga bivšeg muža a ne za mene.” – izjavila je ogorčena samohrana majka iz Hadžića.

Kontaktirali smo i Admira Mujanovića pravnika iz Hadžića koji je upoznat sa cijelim slučajem.

Sudovi štite “lihvare”.

Poštovani,detaljno sam upoznat sa slučajem vezano za blokadu računa samohranoj majci iz Hadžića te naplate lažnog duga i to od dječjeg doplatka.

Gospođa je zatražila pravnu pomoć od mene,pravnik sam i kompetentan sam govorite o pravnim stvarima i ovom slučaju. Raiffeisen banka nije smjela izvršiti blokadu kartice i ugroziti budućnost djece. Dječji doplatak je novac na koji djeca imaju pravo a ne roditelj,to je novac djece,to nisu stalna primanja.

Ja sam se stavio na raspolaganju ovoj porodici i dao sam savjete sta da uradi i na jedini mogući način spašavaju egzistenciju djece.

Žalosno je da djeca ispastaju zbog sudova koji staju na stranu “lihvara”. Mikrokreditne organizacije su klasično lihvarenje,pogotovo prije 10,15 godina, sudovi se na žalost upuštaju u takve sudske procese i presuđuju u korist lihvarskih organizacija.

Na stotine porodica i BiH ispašta zbog lažnih kredite u mikrokreditnim organizacijama koje je neko drugi podigao ali dolaze ljudima koji nisu vidjeli niti jedne marke od tih kredita.
Dovoljno je bilo donijeti podatke neke druge osobe i podiću kredit u mikrokreditnim organizacijama.

Na raspolaganju sam ovoj porodici i pomoći ću sve sta je u mojoj moći.Ovo rješenje suda je zbog propuštanja i nije dokazano da je ova gospođa dužna taj novac jer nije bilo sudskog procesa i nije omogućeno gospođi da dokazuje i iznese svoje dokaze. – izjavio je Admir Mujanović za portal Crna-Hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79