Još jedna stranka napustila HNS: Čović kao baba koja se češlja dok selo gori

Hrvatski savez – HKDU Hrast napustio je Hrvatski narodni sabor (HNS), ovo je već druga politička stranka koja je u posljednjih nekoliko dana napustila ovu organizaciju.

Podsjećamo, Hrvatska nezavisna lista (HNL) prije nekoliko dana objavila je svoju odluku o napuštanju HNS-a.

„Iako je mnogo puta od osnivanja do danas, HNS bio toliko nedosljedan i kontradiktoran, te je služio HDZ-u BiH za skrivanje od odgovornosti i manipulaciju, Hrast je htio još jednom dati povjerenje i vjeru da HNS uprkos svemu može i treba uspjeti u ulozi koja mu je namijenjena. Lično sam više puta na sjednicama Predsjedništva rekao predsjedniku HNS- a Draganu Čoviću, da je na njemu ogromna odgovornost za rad i učinak HNS–a jer smo ga zadužili povjerenjem koje smo mu dali i da ovaj put mora pokazati iskrenost i dobronamjernost, te znati zadržati snagu HNS –a koju on potencijalno ima, jer u protivnom popravnog neće biti“, ,pojasnio je odluku Pero Barbarić, predsjednik Hrvatskog saveza HKDU – Hrast.

Dodao je da kako je postojao dogovor da se „svi oni bespotrebni problemi“ rješavaju unutar hrvatskog korpusa…

„Zatim je došao prvi test u obliku pravednog zahtjeva HVIDRA-e Čapljina da joj se nakon tri godine vrate zakonom zajamčena prava koja im je načelnik Općine, Smiljan Vidić (HDZ BiH) samovoljno ukinuo. Nekoliko puta je ova tačka bila na Predsjedništvu HNS-a, gdje je predsjednik Čović obećao riješiti ovaj problem koji je nesavjesni Vidić napravio najčasnijem i najranjivijem dijelu braniteljske populacije. Molio sam svaki put Čovića da, ako ovakve stvari bude rješavao (a može ako hoće) da će još više zadobiti naše povjerenje i učvrstiti HNS u svojoj misiji. Upravo je ovo tačka na kojoj smo ozbiljno počeli razmišljati o našem izlasku iz HNS-a , jer smo vidjeli da unatoč tolikim obećanjima i apelima za rješavanja ovog pravednog zahtjeva HVIDRA-e Čapljina, jednostavno se ne želi riješiti ovaj problem, pravdajući se nekakvim maglovitim izlikama“, istakao je Barbarić.

Prema njegovim riječima, ono što ih je definitivno natjeralo na odluku izlaska iz HNS-a, jeste „svakako je i nedosljedno i politikantsko povlačenje ustavne apelacije Borjane Krišto“.

„Zatim neodgovorno ponašanje Bože Ljubića, predsjednika Glavnog vijeća HNS-a koje je odbilo sazvati hitnu sjednicu na temu situacije u Aluminiju uprkos zahtjevima članova GV, i u najmanju ruku čudnog i nespretnog ponašanja Čovića koji je u ključnom trenutku napustio Hercegovinu kao baba koja se češlja dok selo gori. Shvatili smo da je HDZ BiH, umjesto ponuđene istinske potpore HNS-u, u ovom kritičnom trenutku hrvatskog naroda, to razumio kao priliku da kroz HNS, pokuša dodatno eutanazirati one političke stranke koje još nije eutanazirao metodom mrkve i batine i da namjerava nastaviti sa dosadašnjom praksom nedosljednosti i manipulacije“, smatra Barbarić.

On kaže da HDZ BiH koji jedini ima stvarnu moć unutar HNS-a jednostavno ne želi biti autentičan i dosljedan iz njima nerazumljivih razloga, oni žele koristiti HNS kao paravan za skrivanje i pokušavaju stvarnu odgovornost HDZ-a BiH za sudbinu hrvatskog naroda prenijeti na HNS.

„Smatramo da je HDZ BiH dosad dobivao povjerenje naroda, doduše to povjerenje je utjerivao raznim metodama kupovine i ucjene glasača, ali pravno ga je ipak dobio. Zato smatramo da je pravedno i da snosi sam odgovornost koju ima kad već nije htio iskoristiti posljednju priliku koju smo mu bjanko na HNS-u dali. Neka niko ne pomisli da imam nešto osobno protiv predsjednika Čovića, ali imam itekako protiv politike koju vodi i koja je izgubivši u miru poziciju hrvatskog naroda u BiH, za koju smo se mi ratnici krvavo izborili u ratu, dovela u pitanje opstojnost hrvatskog naroda u BiH. Svima koji se slažu sa ovakvom politikom koju vodi HNS i žele je i dalje podržavati želimo sve najbolje, a one koji dijele ova naša razmišljanja i stavove pozivamo da ne budu smokvin list HNS-a zbog lista raštike i da nas slijede u drugačijim pogledima na politička rješenja za opstojnost Hrvata u BiH koja neće sve naše resurse ulagati u represivni aparat koji guši i ucjenjuje sve naše stvaralačke snage“, zaključio je Barbarić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79