Još jedna žrtva u Sloveniji. Muškarac pronađen u septičkoj jami

Mrtav muškarac pronađen je u septičkoj jami nakon poplava u Sloveniji, saopštila je ljubljanska policija.

Muškarac je pronađen na području Mosta pri Komendi.

Lokalni mediji javljaju da je riječ o muškarcu stradalom prilikom otklanjanja posljedica poplava, kada je upao u jamu s otvorenim oknom.

Policija nastavlja s uviđajem, te će o svim okolnostima obavijestiti državno tužilaštvo.

Vatrogasci su intervenirali na otklanjanju posljedica poplava u 57 slučajeva, najviše u Pomurju i Koruškoj. Još uvijek su ponegdje poplavljena područja, mnoge su ceste i dalje zatvorene.

Iako se vremenske prilike smiruju, i dalje su poplavljena područja uz Muru, Dravu i Savu. Poplavljena područja uz rijeku Dravu i danas će biti očuvana.

Zbog raskvašenosti tla još će neko vrijeme prijetiti klizišta kojih je i u nedjelju bilo u većem razmjeru, posebno u Koruškoj i u Savinjskoj dolini.

U nesreći su oštećene mnoge ceste i mostovi, a mnoge ceste širom zemlje su zatvorene. Iz prometno-informativnog centra upozoravaju vozače da poštuju prometnu signalizaciju i upute hitnih službi te da ne voze poplavljenim područjima i zatvorenim saobraćajnicama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79