Još jedno namještanje posla za podobne: Konkurs nije završen, a kancelarija već zauzeta za kandidatkinju…

Gradska uprava Lukavca je putem Agencije za državnu službu prije nekoliko mjeseci raspisala konkurs za prijem 6 uposlenika, ali konkursna procedura zbog uloženih žalbi prijavljenih kandidata još uvijek nije završena.

Kako saznajemo, žalbe se odnose na diplomu sa Evropskog univerziteta Kallos koji nije akreditovan i pitanje je na koji način će konkurs biti okončan.

Ipak, žalbe očigledno nisu razlog da se Edisa Suljić, aktuelna direktorica preduzeća Vodovod i kanalizacije d.o.o. ne postavi na radno mjesto Službe za Investicije i razvoj. U Općini, na vratima kancelarije već je postavljena pločica sa imenom nove uposlenice.

Vijećnik Hasan Ibrakić (SDP) čija je stranka poslala dopis i objavila informaciju na svojoj Facebook stranici, danas je na sjednici OV Lukavac postavio pitanje u vezi ovog slučaja, ali nije dobio odgovor.

Dok pišemo ovaj tekst, Grad Lukavac nije izašao sa sopštenjem povodom ovog slučaja. Ukoliko se Grad obrati, pravovremeno ćemo objaviti dopis.

Podsjećamo da je preduzeće Vodovod i kanalizacija d.o.o. kojim rukovodi direktorica Edisa Suljić (jedina uposlena), prema izvještajima predatim u AFIP, 2021. godinu završila sa gubitkom od -5.318KM.

Preduzeće je na platu utrošilo 25.318KM, a jedini prihod je 20.000KM, novac koji je uplaćen od strane Općine Lukavac piše Sodalive.

Sud BiH ODBIO je žalbu Edise Suljić na rješenje Centralne izborne komisije BiH u kojem joj nije dozvolje biti članica Općinske izborne komisije Lukavac jer se izjasnila kao Hrvatica. Suljićka je uložila žalbu i izjavila da je korekciju izjave izvršila u cilju utklanjanja propusta u prvobitno datoj izjavi.

Naime, izjava Edise Suljić nije sadržavala tekst, odnosno dio “da se na posljednjem popisu stanovništva Bosne i Hercegovine izjasnila kao Hrvatica”

Nakon što je Općinsko vijeće dostavilo traženu izjavu, utvrđeno da se Edisa Suljić na posljednjem popisu stanovništva Bosne i Hercegovine izjasnila kao Bošnjakinja i da je priložila dvije izjave o nacionalnoj izjašnjavanju (Bošnjakina i Hrvatica), Centralna izborna komisija je utvrdila da postoji pokušaj ostvarivanja lične koristi kršenjem pravne norme o zadovoljavanju nacionalne strukture.

Izborna komisija uputila je zahtjev Opštinskom vijeću da izvrši imenovanje u skladu sa odredbama Izbornog zakona.

Podsjećamo, na mandat od 7 godina, prethodno su izabrani Izeta Bajrić, Mario Tunjić i Samir Subašić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79