Još malo ćemo uživati u suncu: Narednih dana kiša i pljuskovi

Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 25 do 32 stepena.

Prema najavama meteorologa danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme. Poslije podne umjeren porast naoblake na zapadu i sjeverozapadu Bosni može usloviti lokalne pljuskove.

Vjetar slab do umjeren u većem dijelu zemlje zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 25 do 32 stepena.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 13, a dnevna oko 28 stepeni.

Pljuskovi i grmljavina
U utorak jutro pretežno sunčano, uz postepen porast naoblake tokom dana. Poslije podne i u večernjim satima očekuje se kiša, pljuskovi i grmljavina. Lokalno inztenzivnije padavine. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 21 do 27, na jugu do 30 stepeni.

U srijedu u Bosni prije podne pretežno oblačno sa kišom ili lokalnim pljuskovima. U ostatku dana razvedravanje i prestanak padavina. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 16 do 22, na jugu do 24 stepena.

U četvrtak sunčano. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 16 do 22, na jugu do 26 stepeni.

Biometeorološka prognoza
Biometeorološka prognoza je povoljna. Većina populacije će biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije, a hronični bolesnici i meteoropate trebali bi osjetiti olakšanje, izraženije tokom prijepodneva.

Preporučljivo je slojevito se odjenuti, u drugom dijelu dana umanjiti aktivnosti obzirom da će biti toplije, uz pojačan osjet sparine. Lokalni pljuskovi će povremeno remetiti ugođaj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79