Još nije pronađen ubica Milice Barašin (16), tražit će se revizija slučaja

Danas je tačno 10 godina, kako je nedaleko od svoje kuće, kod Somborske pruge, na najmonstruozniji način ubijena Milica Barašin (16) iz Subotice, a ovaj zločin je i poslije cijele decenije ostao neriješen, piše Telegraf.

Izveštaji govore, da joj je za sada nepoznati počinilac, koji nikada nije uhvaćen, prerezao vrat s leđa.

Milica je živjela sa majkom Svetlanom Simendić, bakom Stojankom i djedom koji je ubrzo poslije sahrane unuke preminuo od tuge za njom. Pretpostavlja se da je djevojčica u trenutku ubistva nosila slušalice i slušala muziku. Prema izvještajima, vrat joj je prerezan s leđa.

– Žena koja se zadesila u blizini i koja je potom dala iskaz policiji vidjela je iz automobila muškarca sa kapuljačom. Držao je djevojčicu za koju se pretpostavlja da je bila Milica. Žena je rekla da je, u svjetlosti farova, vidjela da djevojčica najvjerovatnije plače, odnosno da joj idu suze. Prošla je kolima, ali je odlučila da se vrati, kada je muškarca sa kapuljačom vidjela kako trči. To je njen iskaz – kaže za Subotičke.rs Svetlana Simendić, majka ubijene Milice Barašin.

U izvještajima se navodi i da je ubica bio desnoruk, te da je najvjerovatnije koristio mesarski nož koji nije pronađen.

Igor Jurić, osnivač Fondacije “Tijana Jurić”za Telegraf.rs najavljuje da će od nadležnih tražiti reviziju slučaja.

– Razgovarali smo sa našom advokaticom Majom, našim pravnim timom u vezi sa ovim slučajem. O tome smo pričali detaljno nekoliko posljednjih dana, znali smo za godišnjicu. Tražili smo punomoć od majke Svetlane, pa će naša Maja zahtijevati dodatna istraživanja, pogotovo vezana za DNK analize. Tehnološki je to napredovalo, možda možemo doći do nekih tragova, pa ćemo zahtijevati od nadležnih da se na neki način pokrene revizija samog slučaja i da vidimo ko je u stvari zakazao. Jer, po nekim našim saznanjima, u Subotici se mnogo spekulisalo oko ubistva male Milice, i zaista se u prvom mahu činilo da će taj slučaj vrlo brzo biti riješen – kaže Jurić, čija je ćerka Tijana ubijena na sličan način:

– U poređenju sa slučajem moje Tijane, sve indicije i okolnosti su, čini mi se ukazivale, da je slučaj male Milice, mnogo lakši nego ubistvo moje ćerke, i zaista je veliko čudo kako to nije riješeno. Mi zaista želimo da ukažemo na te neke okolnosti, eventualne greške ljudi koji su radili na tom slučaju i da se pokrene opet ta priča.

Kada se njegovoj porodici desila tragedija, kako kaže, na neki način je našao utjehu u tome da je pravda koliko je to moguće zadovoljena.

– Što se tiče mene, ubistvo male Milice je jedna od najvećih tragedija koja je zadesila Suboticu, ali i samu Srbiju, prije svega što ubica do danas nije otkriven. Samim tim, taj čovek šeta negdje među nama, i sigurno je ozbiljna prijetnja, ako do sada već nije počinio neki drugi zločin.

– Kada se nama desila tragedija, na neki način našao sam utjehu u tome da je pravda, koliko je to moguće, zadovoljena, da je čovjek osuđen kako i dolikuje, što je bila maksimalna kazna u tom momentu u Srbiji. Ali, ovo, da ni na taj način ne može da se kazni čovjek, koji je ubio nedužno dijete, je potpuno nezamislivo. I zbog toga je naša podrška majci Svetlani ogromna, i nećemo dati mira ni nadležnima a ni ubici do kraja našeg života i rada fondacije, da se ta stvar ne zaboravi, i da bar pokušamo da se nešto učini da se ubica pronađe – poručio je Jurić za Telegraf.rs.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79