Još se ne zna porijeklo niti identitet posmrtnih ostataka pronađenih na vrhu Bjelašnice

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Tužilaštvo Kantona Sarajevo za sada nemaju novih informacija vezano za slučaj pronalaska posmrtnih ostataka nepoznate osobe na Bjelašnici.

Posmrtne ostatke pronašli su specijalci MUP-a KS nakon što su ušli u nekadašnji vojni objekat na vrhu planine, gdje su planirali održati jednu od svojih vježbi.

– Tužilaštvu Kantona Sarajevo još nije dostavljen nalaz obdukcije, kao ni rezultati drugih vještačenja, tako da u ovom momentu ne raspolažemo sa više informacija – kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS na upit Faktora o istrazi ovog misterioznog slučaja.

Kako smo ranije objavili, na dijelove posmrtnih ostataka, policajci su naišli sasvim slučajno, nakon ulaska u podzemni kompleks, na nekih 100 metara unutar objekta.

Radi se o nekompletnim ostacima, nezvanično, u pitanju je samo lobanja i to djelimično nagorena usljed djelovanja vatre čiji tragovi se vide na mjestu pronalaska tijela. Zbog toga se i posumnjalo da je tijelo na ovom mjestu spaljeno.

Nezvanično nam je ranije rečeno i da je na lobanji uočena povreda, koja bi mogla odgovarati povredi nastaloj usljed djelovanja vatrenog oružja.

Nezvanično nam je također rečeno i da će zbog stanja pronađenih ostataka biti jako teško utvrditi starost, pa čak i spol osobe, jer ključni dijelovi na osnovu kojih je to moguće utvrditi nedostaju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79