Još tri mjeseca iza rešetaka za Milana Matkovića i njegovu ekipu?

Održano je ročište osumnjičenim za šverc droge i oružja, pranje novca te krivotvorenje dokumenata

Za Milana Matkovića, Sašu Ratkovića, Dragana Supića, Tomislava Vidakovića i Vladicu Rakića, osumnjičene za međunarodni šverc velikih količina kokaina, kao i druga krivična djela, Tužilaštvo BiH danas je u Sudu BiH zatražilo produženje pritvora za još tri mjeseca.

SIPA je protiv osumnjičenih 23. jula 2022. dostavila izvještaj zbog organizovanog kriminala i šverca droge i oružja. Potom je 23. avgusta Tužilaštvo BiH donijelo naredbu o proširenju istrage, te je 24. avgusta SIPA dostavila izvještaj za ista krivična djela i protiv Vasilija Stjepića, Mitra Blagojevića, Miroslava Čalije i Dražena Šinikovića.

Narkobos Milan Matković koji je pao u BiH je prodavao kokain pa bitcoinima kupovali skupocjena auta, satove, hotele…

Oni se sumnjiče da su od početka 2020. do polovine juna 2021. organizovali i postali pripadnici grupe koja je djelovala na području BiH, Srbije, Austrije, Hrvatske, Slovačke, Švicarske, Španije, Belgije, Holandije, te država Južne Amerike (Argentina, Brazil, Kolumbija, Bolivija, Peru, Surinam, Dominikanska Republika), na način da su Matković i Ratković organizovali grupu, kojoj su pristupili ostali osumnjičeni.

Grupa se pored šverca droge bavila i švercom oružja i vojne opreme te proizvoda dvojne upotrebe, kao i pranjem novca. Matković se sumnjiči i za krivotvorenje isprave i pripremanje ubistva. Vidakovićev branilac, advokat Mirza Kovač, istakao je da su nezakoniti dokazi Tužilaštva proizašli iz dešifrovanja aplikacija Sky i Anom, te da je cijeli predmet prenapuhan piše Oslobođenje

Kako je “pao” najtraženiji narko dilera na Balkanu: Milan Matković iza rešetaka

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79