Još uvijek čekam pravdu za sina jedinca

Dijelovi motocikla bili su rasuti po cesti, a prema riječima očevidaca, Šehović je od siline udara pao na asfalt, dok se motocikl nekontrolirano nastavio kretati desetak metara dalje od mjesta kontakta s vozilom.

Motorista Alen Šehović (32) poginuo je 5. novembra 2015. godine, kada se upravljajući motociklom Keeway Matrix sudario s vozilom Volvo, kojim je upravljao Admir Čorbo (35), nastanjen u Brezi, a koji je uposlenik Granične policije BiH.

Majka i dalje ogorčena

“Četvrta godina, Admir Čorbo još na slobodi! Nije ni dana kažnjen za smrt moga sina Alena Šehovića. On uživa na slobodi dok moj sin leži dva metra ispod zemlje. Ubio je čitavu jednu porodicu ne samo Alena. Moje pitanje je ko štiti Čorbu i kad će tužilaštvo poduzeti zakonske mjere protiv ubice moga sina. – rekla je Kunić Dragica Alenova majka za portal Crna-Hronika.info

Prvi svjedok, policajac Hasan Dupovac, kazao je kako je na licu mjesta zatečeno samo tijelo nastradalog, njegov motocikl i dijelovi automobila sa kojim je udaren unesrećeni.

– Vršeći dužnost službenog lica, bio sam na uviđaju te sam naknadno radio na slučaju. Na licu mjesta je bilo samo tijelo motocikliste i njegov motocikl. Primijećeni su ostaci vozila i prednja registarska tablica, na osnovu koje se zaključilo ko je vlasnik i koje je marke vozilo. Nakon toga, otišli smo na adresu vlasnika i utvrdili da je on automobil posudio Čorbi, koji je njegov prijatelj. Uzete su izjave vlasnika vozila te Čorbine supruge, a sam Čorbo i automobil su pronađeni nedaleko od kuće vlasnika. Čorbo je bio u rastresenom stanju i vidno potresen. Sve je odmah priznao – kazao je danas u sudnici policajac Dupovac.

Drugi svjedok, policajac Enes Dervišević, je rekao kako je Čorbo na saslušanju bio vidno uznemiren te nije znao da je nakon nesreće motociklista podlegao povredama.

– Poslat sam na teren da pronađem vlasnika vozila marke Volvo. Isti je bio na adresi, ali se utvrdilo da je vozilom upravljao Admir Čorbo. Vozilo se nije nalazilo ispred kuće vlasnika, nego nedaleko od kuće, a nakon obrade vozilo se nije odvezlo ispred stanice, nego je najvjerovatnije završilo na vještačenju. Optuženi je sarađivao i bio je dosta potresen događajem te je sve ispričao. Također, nije znao da je motociklista podlegao povredama – rekao je Dervišević.

Prema optužnici, Čorbo je 5. novembra 2015. godine, upravljajući Volvom sa 1,41 promila alkohola u krvi, udario u motor Keeway Matrix kojim je upravljao Šehović. Nakon nesreće je nastavio voziti, gurajući motocikl ispod svog vozila u dužini od oko 150 metara, i ne pogledavši da li je Šehović živ i da li mu može pomoći. Da je Čorbo izazvao nesreću i usmrtio motoristu, policija je otkrila po tablici, koja mu je spala sa automobila na licu mjesta.

 

 

 

Crna-Hronika.info

Avaz

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments