Josipu Bariću, policajcu koji nije izuzeo krvavi džemper Alise Mutap produžen pritvor

Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH i produžio još za mjesec dana pritvor Josipu Bariću, policajcu MUP-a KS koji je uhapšen zbog ometanja istrage u slučaju ubistva Dženana Memića, saznaje “Avazov” portal.

Barić je uhapšen 22.aprila po naredbi Tužilaštva u Sarajevu.

Prema dokazima Tužilaštva BiH, Barić kobne noći 8. februara 2016. nije izuzeo krvavi džemper Alise Mutap djevojke koja je bila s Memićem u noći kada je zadobio smrtne povrede.

Tužilac Dubravko Čampara rekao je jučer, obrazlažući prijedlog pritvora, da Tužilaštvo BiH radi na identifikaciji novih osumnjičenih i njihovih saučesnika te je potcrtao da se radi o kompleksnom predmetu u kojem su institucije sistema zataškavale, fingirale i sakrivale dokaze.

– To su radili MUP Kantona Sarajevo i Tužilaštvo Kantona Sarajevo. Imajte na umu da je Zijad Mutap bio u organiziranoj kriminalnoj grupi nadređeni Bariću. Svjedoci su u strahu. Jučer smo imali situaciju da se prijeti smrću ocu koji se bori za istinu o smrti svog djeteta – naveo je jučer Čampara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79