Jovović u Banja Luci: Srbi katastarski prije rata imali većinu zemlje u BiH

Ratni komandant Vukova sa Drine Milan Jovović Legenda kazao je kako je srpski narod katastarski prije rata imao većinu zemlje u Bosni i Hercegovini.

Drugi govornik na skupu BORS-a u Banjaluci, Radomir Lukić je upitao prisutne da li su oni genocidan narod, na šta su okupljeni kazali da nisu piše n1.

“Jeste li vi genocidan narod?

-Nismo.

-Jeste li svojom voljom ovdje?

-Jesmo.

Hoćete li dozvoliti da vam drugi smjenjuje predstavnike?

-Nećemo”, poručeno je sa skupa u Banjaluci.

 

Marko Milošević, predsjednik Odbora RVI BORS-a, rekao je da su danas borci na skupu “Sloboda” da jasno kažu ne lažnim visokim predstavnicima, te da pošalju poruku da ne prihvataju unitarnu BiH i nametanje zakona, što je samo jedan od koraka na tom putu.

“Mi smo ovdje došli da kao borci kažemo da smo protiv otimanja imovine. Branimo svaki pedalj RS, a tuđe nam ne treba”, rekao je on i dodao da se mora čuvati RS.

“Nestane li RS nestaće i Srba, nestaće i slobode, a šta je čovjek bez slobode”, rekao je on te poručio da je dosta nametnutim rješenjima.

“Neka nam je vječna RS, neka nam je vječna sloboda, i nek vječno živi sjećanje na borce VRS”.

Skup je organizovala Boračka organizacija RS (BORS) s ciljem da odbiju nametanje odluka međunarodne zajednice i otimanje imovine RS.

Sa skupa, koji se održava pod sloganom “Protiv otimanja imovine Republike Srpske”, poručeno je da slika koja je stvorena u svjetskoj javnosti nedorečena i nepravedna, te da zbog nje u Srpskoj se osjeća bijes i ljutnja jer smo dio naroda kojeg najviše boli nepravda, te da je takva slika kreirana od istih prije 30 godina opstaje i danas i da međunarodna zajednica ne dira institucije RS.

“Došlo je ljudi iz cijele RS, nisu štedjeli vrijeme. Pandemija nas je odaljila od okupljanja. Ovome niko ne može da prigovori ništa, činjenica da je BORS organizovala ovako veličanstven skup i ja sam to podržao zajedno sa svojim saradnicima. O imovini je već odlučeno, nema se šta o njoj odlučivati, u Dejtonu a prije toga u New Yorku i Ženevi kada je rečeno da teritorija RS čini 49 posto BiH i sve ono što pripada BiH je izričito dato Ustavom”, kazao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79